På tide å prioritere seg selv?

Dette er et ladet spørsmål, for avhengig av hvordan du svarer vil det si mye om din personlighet. Det er dog ikke et problem i seg selv, og om du er en person som liker å ta vare på andre er det ingenting i veien med det. Faktisk kan man nok si at verden trenger så mange mennesker som mulig som tenker på den måten. Men noen ganger kan det bli for mye, selv for den mest gavmilde og veldedige personen som finnes. Glemmer man å tenke på seg selv og ta vare på helsen, kan man til slutt ikke ta vare på andre heller. Det kan for eksempel være at du sover dårlig, men at du ikke en gang legger merke til det fordi du er opptatt med så mye annet.

Det er ikke nødvendigvis sånn at du sliter med noe fysisk eller psykisk, men at du ikke er klar til å sove. Det å være stresset hele dagen er ikke akkurat sunt for en, og det er spesielt ille om det fortsetter til sent på kvelden. Man skal helst være i ro før man sover, adrenalin skal man ikke ha, og det er viktig at kroppen får tid til å slappe av. Er det tilfellet for deg, eller er du alltid opptatt med et eller annet? Er det sånn at du alltid prioriterer andre ting i stedet for deg selv? Da vil du legge merke til det ved søvnen, noe som ikke akkurat er veldig positivt!

Trenger kanskje en ny seng?

La oss ta utgangspunkt i at du sover dårlig kun fordi du har en dårlig seng. Det kan for all del være andre grunner, som fysiske eller psykiske problemer, men la oss si at sengen er dårlig. Om det er tilfellet så er jo faktisk det også ideelt, da det er noe som faktisk kan løses. Sliter man med en dårlig seng kjøper du bare en ny og bedre en. Det virker kanskje litt primitivt, men det behøver heller ikke å være så mye mer komplisert enn det. Det er dog viktig å finne en seng som faktisk er god og som gjør nytten for deg. Med det mener vi ikke nødvendigvis at du skal bruke hele årslønnen din på en ny seng, men du bør i hvert fall ikke være redd for å bruke litt penger.

Det er tross alt veldig mange fordeler med det å sove godt. Og med tanke på hvor lang sengeindustrien i dag har kommet vil du fort vekk få deg en overraskelse eller to. Derfor bør du prioritere det og se an de beste mulige løsningene for deg selv. Det kan være at du kanskje trenger en regulerbarseng, eller kanskje trenger du en sengemadrass som er veldig myk? Alt det finner du svar på om du handler i en butikk som er eksperter i dette, som for eksempel Bedre Nætter og lignende. Ta en titt, så vil du nok finne den perfekte sengen for deg, og som lar deg tenke på deg selv litt også!

Navigation